Man met luchtbuks in bedrijfsbusje aangehouden op Industrieterrein in Bleiswijk

Zondag 7 april rond 20:20 uur werden agenten in een politiebusje op een Bleiswijks industrieterrein aangesproken door een beveiliger die door iemand was gewaarschuwd dat de bestuurder van een bedrijfsbusje een geweer in zijn auto zou hebben gelegd. Het busje zou nog rondrijden op het industrieterrein.

Op de Spectrumlaan zagen ze de auto met het gemelde kenteken rijden. Ze lieten hem stoppen en praatten hem met gerichte vuurwapens en luide aanwijzingen naar buiten. De 28-jarige man uit Bleiswijk werkte direct mee en werd aangehouden. Op de bijrijdersstoel, voor het grijpen, vonden de agenten een geweer met een groot vizier. Na onderzoek bleek het te gaan om een luchtbuks. Het wapen is in beslag genomen.

Dit moet stoppen

Wapenbezit leidt tot wapengebruik en kent alleen verliezers. Zowel echte wapens als nepwapens maken slachtoffers als ze gebruikt worden om mensen te intimideren, te bedreigen, of erger. Daarom hield de eenheid Rotterdam eind januari een inleveractie waarbij mensen straffeloos hun wapen konden inleveren.

Na diverse heftige schietpartijen en incidenten waarbij vuurwapens werden gebruikt, leefde het gevoel om naast de intensieve politieaanpak ook een ander soort actie te voeren. Om samen met burgers in actie te komen om schietpartijen en vuurwapenbezit tegen te gaan. Samen op te staan vanuit het gevoel; dit moet stoppen.

Levensgevaarlijk

Ook voor de bezitter is het levensgevaarlijk om een (vuur)wapen op zak te hebben, of met een nepvuurwapen de straat op te gaan. Wanneer de politie het vermoeden heeft van een vuurwapen, wordt geen enkel risico genomen. Wat er kan gebeuren? Kijk op www.vraaghetdepolitie.nl.

Voorkom slachtoffers – meld wapens!

Informatie van getuigen en bezorgde bekenden is voor ons essentieel om slachtoffers te voorkomen. Elke melding nemen wij serieus. Weet je dat iemand een vuurwapen heeft en wil je dat melden? Dat kan op verschillende manieren. Ga naar www.politie.nl/meldformulier  of bel 0900-8844. Wil je anoniem melden? Bel 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl/melden. Team Criminele Inlichtingen. Wilt u informatie over een ernstig misdrijf vertrouwelijk melden? Belt u dan 079 – 345 89 99 naar Team Criminele Inlichtingen. Hier vind u meer informatie over dit team.

https://youtu.be/EtlWL0stpSA

https://www.youtube.com/watch?v=SfPI8wxAzDk

https://www.youtube.com/watch?v=i18k8G2HsTk

https://www.youtube.com/watch?v=ogoCaJo3FzE