Inbrekers aangehouden in Berkel en Rodenrijs na inbraak en achtervolging in Rotterdam

Rotterdam/Lansingerland – In de nacht van donderdag op vrijdag 31 januari zijn er drie of vier personen in Berkel en Rodenrijs aangehouden nadat zij hadden ingebroken in Rotterdam.

In het centrum van Rotterdam heeft een woninginbraak plaatsgevonden waarbij onder andere een kluis is buitgemaakt, bij het inladen van de kluis werden de verdachten gezien.  De verdachten sloegen op de vlucht waarna een achtervolging ontstond. De achtervolging eindigde op de Molenwerfstraat in ,het centrum van, Berkel en Rodenrijs nadat de bestuurder het macht over het stuur verloor.

De daders deden een poging om te vluchten maar door goed speurwerk van de agenten én een diensthond konden zij allen worden aangehouden. Een verdachte is hierbij door de diensthond gebeten.

Of de kluis is teruggevonden is vooralsnog niet bekend. De personenauto van de verdachten is opgehaald door een politie berger.

UPDATE: 

In totaal zijn er drie mannen aangehouden, twee van 25-jaar en één van 27 jaar. Zij zitten nog vast en worden gehoord

Bent u getuige geweest en/of heeft u informatie over de inbraak?

Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer: 0900-8844. Liever anoniem ? Bel dan 0800-7000

(Dit item is tot stand gekomen dankzij een tip via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 010-2105003. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland!)

Foto’s: Mohanned Barakat (Ingezonden)