13 bekeuringen uitgeschreven tijdens fietsverlichtingscontrole rotonde Oudelandselaan Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – Donderdagochtend 6 februari heeft de politie met zes agenten een fietsverlichtingscontrole gehouden op de rotonde van de Oudelandselaan met de Klapwijkseweg in Berkel en Rodenrijs. 

De actie ging om 07:00 uur van start. De agenten hielden fietsers staande welke geen verlichting voerden tijdens het fietsen. Ook werd er gecontroleerd op het tegen de richting in rijden op de Oudelandselaan,”hier krijgen wij veel klachten over van bewoners, daarom dat we dit meenemen tijdens deze controle”, vertelde wijkagente Annemiek Roos. “In totaal zijn er 13 bekeuringen uitgeschreven, één voor tegen de richting in rijden en de rest voor de verlichting”, aldus Annemiek Roos.

De kosten voor het rijden zonder fietsverlichting bedraagt voor fietsers tot 16 jaar €27.50 + 9 euro administratiekosten, voor boven de 16 jaar bedraagt het €55,- euro + €9 euro administratiekosten. Voor het tegen de richting in rijden bedraagt de boete €35 euro + 9 euro administratiekosten.

De controle duurde tot 08:00 uur.

Annemiek Roos on Twitter

fietsverlichtingcontrole gehouden #berkelenrodenrijs #lansingerland van 07.00 tot 08.00 uur op de rotonde #klapwijkseweg met de #oudelandselaan in totaal 12 bekeuringen voor de verlichting en 1 voor het rijden tegen de richting in.