Twee ton gevonden in onderzoek naar witwassen en drugshandel Berkel en Rodenrijs

Regio/Berkel en Rodenrijs – De politie heeft maandag 24 februari huiszoekingen gedaan op 25 plaatsen onder meer in Berkel en Rodenrijs en Rotterdam.

Lees ook: Grote politieactie bij woningen AH Verweijweg in Berkel en Rodenrijs

Bij invallen in een onderzoek naar drugshandel en witwassen zijn maandag 201.435 euro en een wapen aangetroffen. Het onderzoek was in handen van politie-eenheid Den Haag.

In totaal werd maandag op 25 plaatsen een doorzoeking gedaan. Dat gebeurde onder andere in Den Haag, Rotterdam, Wateringen en Berkel en Rodenrijs. Bij de invallen werden meerdere specialistische teams van de politie ingezet, onder wie digitaal en financieel rechercheurs en de hondenbrigade.

Op veel plaatsen is administratie in beslag genomen. Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan.

Het vuurwapen en het geld zijn bij een van de verdachten gevonden. Verder zijn bij de doorzoekingen meerdere PGP-telefoons in beslag genomen, net als auto’s en meerdere merkhorloges, en zijn nog geldbedragen van 2.500, 18.000 en 35.000 euro aangetroffen.

Er zijn in totaal drie verdachten aangehouden, het gaat om een 59-jarige en een 34-jarige man uit Den Haag en een 29-jarige man uit Maren-Kessel. De drie verdachten zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De rechter-commissaris heeft hun voorarrest met 14 dagen verlengd.

Foto’s: Daan van Den Bosch en Spa-Media