Auto in botsing met stadsbus op de N209 in Bergschenhoek

Bergschenhoek – Op donderdagochtend 10 september omstreeks 8:45 uur zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Leeuwenakkerweg-N209 in Bergschenhoek.

Ter plaatste bleek het te gaan om een botsing tussen een stadsbus en een personenauto welke aan het einde van een busstrook met elkaar in aanraking zijn gekomen. De oudere dame in de personenauto had tijdens het uitvoegen de stadsbus op de busbaan over het hoofd gezien, waardoor zij met elkaar in botsing kwamen en de personenauto tegen de vangrail tot stilstand is gekomen. De bestuurster van de personenauto was flink geschrokken maar liep geen letsel op.

In de bus zaten op het moment van de botsing twee passagiers, geen van de inzittenden raakte gewond. Wel liepen de stadsbus en de personenauto flinke schade op. De ter plaatse gekomen politieagenten hebben beide partijen geholpen met het invullen van schadeformulieren.

Een medewerker van provincie Zuid-Holland kwam ter plaatse om een veilige werkruimte te creëren, voor de veiligheid werd een extra rijstrook afgesloten. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om de personenauto te bergen.