Twee personen naar ziekenhuis na hoge concentratie Koolmonoxide in flat

Zoetermeer – Dinsdagavond 15 september zijn omstreeks 19:30 uur meerdere hulpdiensten uitgerukt vanwege een koolmonoxide alarm in een flat aan de Florence Nightingalelaan in Zoetermeer.

Meerdere brandweereenheden werden gealarmeerd nadat er een koolmonoxide alarm afging in een flat aan de Florence Nightingalelaan. De brandweer is met spoed ter plaatse gekomen, waarna er direct een onderzoek is ingesteld. Na diverse metingen bleek er op de eerste etage in een tussenruimte van de flatgebouw een hoge concentratie Koolmonoxide aanwezig te zijn. Hierop zijn er direct meerdere brandweereenheden en ook een ambulance ter plaatse gevraagd. Voor zover bekend hoefde de flat niet ontruimd te worden. Enkele personen welke onder andere hoofdpijn klachten hadden zijn door het ambulancepersoneel nagekeken. Na behandeling zijn er twee personen als gevolg van Koolmonoxide dampen naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer heeft op verschillende plekken in de flat metingen verricht. “Mogelijke oorzaak is een bouwkundig probleem waardoor er geen goede ventilatie is in de flat.”, weet een bewoonster te vertellen.” “hierdoor komt er een enorme druk van gassen in de ketel waarna alles uitslaat.” De flat is door de brandweer geventileerd. “Als gevolg van het probleem zijn alle ketels in de flat uitgeschakeld” aldus een bewoonster.

Voor zover bekend zijn er twee jongens naar het ziekenhuis vervoerd, na behandeling in het ziekenhuis maken zij het goed.