Vermoedelijk drugslab aangetroffen in bedrijfspand Kryptonstraat in Zoetermeer, politie doet onderzoek

Zoetermeer – Woensdag 16 september werden de hulpdiensten weer gealarmeerd vanwege een vreemde lucht aan de Kryptonstraat op het industrieterrein Lansinghage in Zoetermeer.

De hulpdiensten zijn voor de zoveelste keer afgelopen weken gealarmeerd voor een vreemde lucht melding op het industrieterrein. Ditmaal aan de Kryptonstraat. De ter plaatse gekomen brandweerlieden hebben op locatie diverse metingen verricht waaruit bleek dat uit een bedrijfspand een hoge concentratie Koolmonoxide aanwezig was. De brandweer is al de hele middag bezig en heeft meerdere eenheden ter plaatse laten komen.

Omdat er niemand in het pand aanwezig was hebben de hulpdiensten de deur van het bedrijfspand waar vermoedelijk de vreemde lucht vandaan kwam geforceerd. In het pand is daadwerkelijk een stof gemeten, de Adviseur Gevaarlijke Stoffen ( AGS) is ter plaatse om metingen te verrichten. De politie heeft de omgeving afgesloten en doen met de brandweer onderzoek. Medewerkers van Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) van de politie en brandweer zijn ter plaatse en hebben een eerste onderzoek gedaan in het bedrijfspand. Wat er exact is aangetroffen is vooralsnog niet bekend.

Het bedrijfspand is sinds enkele maanden overgenomen, al vanaf het begin is er stankoverlast. Een omliggend bedrijf heeft omdat zij het niet vertrouwde de brandweer gebeld. Vooralsnog zijn er geen panden in de directe omgeving ontruimd.

Vermoedelijk gaat het om een drugslaboratorium, recherche en LFO doen uitgebreid onderzoek.

https://spa-media.info/Video/112Zoetermeer/20200916-onderzoek-kryptonstraat-zoetermeer.mp4