Grote brand in theatergebouw in Plaswijckpark Rotterdam-Hillegersberg

Rotterdam – Woensdagavond 27 januari is er brand uitgebroken in het theatergebouw in de buitenspeeltuin Plaswijckpark in Rotterdam.

Omstreeks 19:14 uur ontving de brandweer een melding van een brand in buitenspeeltuin Plaswijckpark in Rotterdam-Hillegersberg. Bij aankomst bleek de brand uitslaand te zijn en is er opgeschaald naar sein ‘middel brand’, waarna sein ‘grote brand’ al snel volgde. De brand woedde in het theatergebouw in het park, de vlammen sloegen metershoog uit het rieten dak van het gebouw.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt om de brand te bestrijden, ook kwamen brandweer-eenheden uit Wassenaar en Maasland ter plaatse met een speciaal team gespecialiseerd in brandbestrijding van rieten daken.

Om 21:10 uur werd het sein brandmeester gegeven, er is helaas niets meer over van het pand. Omwonenden wordt geadviseerd om deuren en ramen dicht te houden. De brandweer is bezig met metingen in de omgeving. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Er gaat wel een filmpje rond op internet van een aantal jongeren die vermoedelijk de brandstichters zijn. Of dit zo is zal onderzocht worden.

 

Bekijk hier de livestream beelden terug: