Automobilist ramt verkeerslichten op de Europaweg in Zoetermeer, twee personen zwaargewond

Zoetermeer – Woensdagavond 24 Februari heeft er omstreeks  21.20 uur een ongeval plaatsgevonden op de Europaweg in Zoetermeer. Hierbij raakte twee personen zwaargewond.

Een personenauto is voor de kruising van de Europaweg met de Australiëweg tegen de verkeerslichten gebotst. De hulpdiensten waren groots gealarmeerd waaronder ook een traumahelikopter. Meerdere ambulances zijn ter plaatse gekomen bij het ongeval. De brandweer heeft meerdere personen bevrijdt uit het voertuig. De mast van de verkeerslichten is door de botsing scheef komen te staan. De kruising was ten tijde van het ongeval afgesloten.

Twee personen zijn door het ambulancepersoneel behandeld waarna beide personen met spoed naar het ziekenhuis zijn vervoerd. De arts van het MMT is met één van de slachtoffers meegereden naar het ziekenhuis. De politie heeft bij het ongeval een plaats delict gemaakt.

In de berm is een lachgas fles gevonden, of deze bij het voertuig hoort is niet bekend. Dit zal de politie meenemen in het onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Specialisten van VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) zijn ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar het ongeval.