Poging brandstichting in wielkast van personenauto, eigenaar dooft zelf de vlammen Rembrandtstraat in Rotterdam

Rotterdam – In de nacht van vrijdag op zaterdag 28 augustus is er een poging gedaan een geparkeerde personenauto in brand te steken aan de Rembrandtstraat in Rotterdam. 

Omstreeks 02:20 uur hoorden buurtbewoners waaronder de zoon, van de eigenaar van de personenauto, een harde knal. Nadat de zoon uit het raam keek zag hij vlammen onder de wielkast van de personenauto uit komen. Nadat deze direct de brandweer had gealarmeerd, heeft de toegesnelde eigenaar een poging gedaan om het vuur te doven, door middel van een handdoek, zijn zoon kwam met een flesje water waardoor het vuur uiteindelijk werd gedoofd. Door snel optreden van de eigenaar kon erger worden voorkomen.

De ter plaatse gekomen brandweerlieden hebben nog een controle gedaan maar konden al snel weer vertrekken. De politie heeft enkele verklaringen opgenomen van onder andere de zoon en de eigenaar.

Voor zover bekend is er niemand aangehouden, de politie doet nader onderzoek naar de brandstichting. Medewerkers van Forensische Opsporing komen later op de dag om onderzoek te doen naar mogelijke sporen. De reden van de brandstichting is de familie niet bekend, volgens hen zijn er geen problemen.