Wederom een hennepplantage aangetroffen in Bergschenhoek

Bergschenhoek – Op dinsdagmiddag heeft de politie na een tip een hennepkwekerij opgerold op de Weg en Bos in Bergschenhoek.

De politie heeft na de tip het pand bezocht en trof daar inderdaad een flinke hennepkwekerij aan. De eerste schatting van de agenten was dat het zou gaan om ongeveer 250 tot 300 planten. De agenten hebben hierop Stedin ingeschakeld om te kijken naar de stroomaansluiting. Stedin heeft de situatie bekeken waarna ze aangifte hebben gedaan van stroomdiefstal. De politie heeft een ontmantelingsbedrijf ingeschakeld die de planten en apparatuur zal verwijderen. Uiteindelijk bleek het te gaan om 375 planten die al klaar waren om geknipt te worden. Dit had een straatwaarde gehad van meer dan 120.000 euro.

De politie doet verder onderzoek naar de kwekerij en de eigenaar ervan. Er zijn voor zover bekend nog geen verdachten aangehouden.

Hennepkwekerij Bleiswijk

Op 19 augustus werd er ook al een hennepkwekerij ontmanteld, hier werd in een schuur in Bleiswijk een werkende plantage aangetroffen met circa 100 planten. De politie meldt dat beide plantages niets met elkaar te maken hebben.

Dit item is tot stand gekomen dankzij meerdere tips via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland.