Schoorsteenbrand aan de Datheenhove in Zoetermeer

Zoetermeer – Maandagavond 20 september werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een gebouwbrand aan de Datheenhove in Zoetermeer.

Omstreeks 20:30 uur ontvingen de hulpdiensten waaronder politie en brandweer de oproep voor een gebouwbrand. Ter plaatste bleek het te gaan om een schoorsteenbrand. Door middel van een hoogwerker konden de brandweerlieden het dak op om bij de schoorsteen te komen.

Al snel werd er door de brandweer opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’. De brandweer is de schoorsteen aan het ramoneuren, in de hoop het brandende/smeulende materiaal uit de schoorsteen te halen, om erger te voorkomen. vrij vlot hierna kon het sein brand onder controle worden gegeven. Naar verluidt zit de haard van de brand meer onder het dak dan in de schoorsteen. Maar door sloopwerkzaamheden in en rond de schoorsteen kon de brandweer beter bij de haard komen.

Stichting Salvage was ter plaatse op de schade door te nemen. Inmiddels is het sein ‘ brand meester’ gegeven, na extra controles zal de brandweer retour kazerne gaan.